torstai 6. elokuuta 2015

Sanna vs jalkakipu osa1

Vasemmassa jalassa on vaivaa. Sellaista vaivaa jonka yrittää sulkea pois mielestä ja koko ajan huomaa käyvänsä päänsä sisällä taistelua keskustelua kuinka -
no onhan tää nyt paljon parempi!
 -No ei kyllä ole
 
Kipu tuntuu vasemmassa jalassa, säären sisäpuolella, n.10-15cm nilkasta ylöspäin ihan pienellä alueella. Painaessakin sattuu.
Kipu on kotioloissa ihan huomaamaton( siis melkein) mutta esim juostessa lämmittelyssä tuntuu niin pahalta että tekisi mieli jättää siihen( lenkki siis, ei jalkaa). 
Hieronta ja kompressiosäärystimet on tuoneet vaivaan helpotusta mutta se ei ole kadonnut, eilen se muistutti itsestään pahemmin kuin koskaan aiemmin. Huomasin hölkkääväni hitaammin ja toivoin mielessäni että kipu pysyisi aisoissa neljä viikkoa vielä, sitten saa sattua.

Olen harkinnut lääkäriä mutta kesäsulku on pitänyt minut pois terveyskeskuksesta.
Onneksi herra Google ja muutama keskustelupalsta ( :D ) tarjosi penikkavaivaa vaikkei se tullut ensimmäisenä mieleen. Mä kun oletin että penikat vaivaa vain tuossa säären etuosassa luun vieressä pitkittäin. 
Hoidoksi ohjeistettiin asfalttikieltoa, kylmää treenin jälkeen, kompressiosukkaa/-säärystintä, hierontaa ja kohoa. Sekä tietysti vaivan aiheuttaja pitää hoitaa pois.


Olen lukenut footbalancen pohjallisista muutamista blogeista ja juurikin keskustelupalstoilta. Pohjalliset jakavat mielipiteet aika selkeästi kahtia, osan mielestä ne on parasta ikinä ja osa sanoo että ne ovat hyvät silloin kun jalat ei tiedä mitä niiden kuuluu tehdä.

Jalan virheasennon vaikutus kehoon

Jalat toimivat koko kehon tukipilareina. Jalkojen virheellinen asento ja toiminta häiritsee koko kehoa ja saattaa aiheuttaa lihas- ja nivelkipuja mutta myös vakavampia ongelmia. Yli 75% väestöstä kärsii jonkinasteisesta jalan virheasennosta. Silti useimmat ovat täysin tietämättömiä omasta jalkatyypistään ja sen vaikutuksista koko kehoon.
Tämä kuva osoittaa ylipronaation vaikutukset kehossasi. Tukemalla jalka oikeaan asentoon koko kehon linjaus paranee, kivut vähenevät ja keho alkaa toimia oikein.

Taistelun ensimmäinen osa vaivaa vastaan aloitettiin tänään Vaasan intersportista! 
Marssin liikkeeseen ja kysyin myyjältä apua pohjallisten kanssa. Tällä hetkellä paikalla oli yksi työntekijä joka pohjallisia osasi tehdä, koska kesälomat. Tämä myyjä kertoi kuka pohjallisia tekee ja lähdin etsimään kaveria kenkien joukosta.  Satuin melkoiseen ruuhkaan mutta pitkään ei kuitenkaan tarvinnut odotella kun myyjä saapui paikalle ja valittiin yhdessä mulle pohjallisista paras vaihtoehto. Pohjalliset laitettiin metkaan uuniin ja samalla myyjä kertoi pohjallisista
 ja kyseli tarpeesta. Uunissa pohjalliset oli ehkä n. 5min, jonka jälkeen myyjä asetteli pohjallisia jalkaani ja seisoin sellaisessa telineessä. Myyjä sitten ohjeisti siirtämään painoa ensin kantapäille, sitten päkiöille. Muutama minuutti ja seisoinkin uudet pohjalliset kädessäni kassalla.pohjallisten tulee antaa kovettua n. Tunti valmistumisen jälkeen ja sitten ne onkin sisäänajoa vaille valmiit!
Palvelu oli jälleen kerran loistavaa ja tietotaito myyjällä kohdillaan, kiitos siis intersport Vaasa! Ei kommentteja:

Lähetä kommentti